Esteu aquí

S’inicia la 2ª fase de la nova avinguda Catalunya


ARXIUS RELACIONATS


24 gener 2022
Acció Urbana i Rural

L'Ajuntament de l'Aldea complint els terminis previstos ha iniciat la segona fase de construcció de la nova avinguda Catalunya amb el tram de l’obra que comprendrà la urbanització, des del Barranc dels Pixadors fins al c/ Monturiol, amb una superfície afectada de 3.522,29 m2. El preu de l’adjudicació de l'obra és de 295.367,34 €, dels quals 182.150.03 € estan subvencionats per la Diputació de Tarragona, l'empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras, S.A.U, preveu que l'obra estigui enllestida amb un termini màxim d'execució de 5 mesos.

La nova via urbana totalment integrada amb l'entorn serà un nexe d'unió que connectarà físicament els dos barris i deixarà enrere definitivament la imatge impersonal i perillosa del que un dia va ser l’antiga N-340. El Govern Municipal prioritzarà amb aquest projecte la seguretat dels vianants i ciclistes donant-los la importància que es mereixen ampliant considerablement l’espai amb voreres més àmplies .

Xavier Royo Alcalde de L’Aldea: ”En l’execució d’aquesta d’obra, quedarà urbanitzat i dignificat un tram d’avinguda que fins ara, era deficient en molts d'aspectes, millorarem notablement la seguretat dels veïns, però també li donarem un gran canvi d'imatge, d'un tram molt cèntric de L’Aldea, a partir de la seva finalització, tant ciclistes com vianants guanyaran en seguretat en els seus desplaçaments en aquesta via”.

Amb la construcció d'aquest sector menys urbanitzat s’aconseguirà millorar notablement la imatge visual de l’artèria principal del nostre poble amb una avinguda arbrada, amb carril bici, mobiliari urbà, enllumenat LED, serveis soterrats, aconseguint un entorn modern, atractiu i segur que el poble necessitava. Amb les dos primeres fases construïdes, els aldeans i aldeanes i els visitants ebrencs podran visualitzar un abans i un després de la nova avinguda Catalunya. Encara que el total de l'avinguda són 2 km, les obres es dividirien en diverses fases tenint en compte que el Govern Municipal té previst que l’execució de les obres, siguin el menys gravoses per a la ciutadania, cercant els màxims recursos possibles.

Vídeo declaracions Alcalde Xavier Royo

https://youtu.be/GGnGv9HlfmA

 

 

 

COMPARTEIX!