Esteu aquí

Actuació a un punt d’accés al municipi per facilitar la mobilitat sostenible i l’evacuació de l’aigua de pluja


ARXIUS RELACIONATS


14 febrer 2022
Acció Urbana i Rural

L’Ajuntament millorarà considerablement la mobilitat i la seguretat a un dels camins més transitats del municipi en horari escolar.

Amb l’execució de les obres contemplades en el projecte “Actuació a un punt d’accés al municipi per facilitar la mobilitat sostenible i l’evacuació de l’aigua de pluja”, es pretén disminuir la perillositat del camí que dona accés a l’Escola Maria Garcia Cabanes. Aquest futur carrer molt transitat en horari escolar, ha estat des de fa molts anys, un dels punts negres en seguretat, tant pels vianants i ciclistes, com per als  vehicles motoritzats que porten als xiquets i xiquetes a l’escola, al ser un camí estret i de dos sentits per al pas de vehicles. Amb les obres d’arranjament també es conduirà l’aigua de pluja d’aquest i es desviarà perquè no acabi arribant a la via que dona accés a Tortosa , ni tampoc a la zona comercial, o si més no que arribi amb menys quantitat.

Xavier Royo, Alcalde de l’Aldea: ”Aquesta actuació d’urbanització del vial té dos objectius, la primera donar més seguretat a un vial molt utilitzat pels veïns i veïnes  per accedir a l’escola i  l’altra canalitzar l’aigua de pluja a fi i efecte d’evitar embassaments d’aigua a altres indrets de la població”.

L’empresa Tecnologia de Firmes SA és l’adjudicatària de les obres d’arranjament  del carrer Escola amb un preu d’adjudicació de 114.320,80 €, dels quals 72.446,19 € estan subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), amb un termini d’execució de 2 mesos.
Amb aquesta actuació es millora d’una manera considerable un dels accessos més utilitzats a l’Escola Maria Garcia Cabanes on pràcticament es doblarà l’amplitud del vial, dotant-lo de dos carrils d’anada i tornada per als vehicles de 3m d’amplada, un carril bici de 2 m d’amplada  i una cuneta per canalitzar l’aigua de pluja. A la vegada també es millorarà l’àrea de l’escola, ordenant la zona d’aparcament, soterrant serveis i augmentant la seguretat pels escolars amb la construcció d’una vorera i passos de vianants.

 

Imatges

https://bit.ly/3sBlWop

https://bit.ly/36dBIyo

https://bit.ly/3oMyuby

 

 

 

COMPARTEIX!