Esteu aquí

Entra en funcionament el mòdul de suport per a l’activitat COVID al centre d’atenció primària de l’Aldea

07 abril 2021
Salut

El mòdul de suport per a l’activitat COVID del centre d’atenció primària de l’Aldea va entrar en funcionament el passat dimarts 6 d’abril.
La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits.Als mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.

A la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre hi ha prevista la instal·lació d’un total d’11 mòduls de suport que s’ubicaran als CAP d’Alcanar, CAP L’Aldea, CAP L’Ametlla, CAP Gandesa, CAP Deltebre, CAP Flix, CAP Móra la Nova, CAP Roquetes, CAP El Temple de Tortosa, CAP Ulldecona i CAP La Sénia i, en segona fase, el CAP Sant Carles de la Ràpita, on s’instal·larà un mòdul d’ampliació de 6 consultes.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. A Catalunya compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.