Esteu aquí

Jornada de portes obertes de Kronospan a l’Aldea


ARXIUS RELACIONATS


29 abril 2024
Alcaldia

L'empresa Kronospan va obrir les seues portes a la ciutadania amb una jornada de portes obertes que va atraure l'interès de més de 120 veïns i veïnes.

Aquest esdeveniment va oferir una oportunitat excepcional per conèixer més sobre l'empresa, els seus valors i les seues operacions.

La jornada de portes obertes va començar amb una càlida rebuda a l’Ajuntament de l'Aldea, on els assistents van ser saludats per Xavier Royo, alcalde de l'Aldea, juntament amb l'equip de Kronospan. Aquesta benvinguda va marcar l'inici d'una jornada emocionant plena d'aprenentatge.

Xavier Royo alcalde de l’Aldea: “Agraïm a Kronospan que hagi volgut realitzar aquesta jornada de portes obertes i per descomptat que Kronospan tingui plans de noves inversions al nostre territori que suposaran la creació de més llocs de treball i la creació de riquesa per al nostre poble. Kronospan representa un gran benefici per l’Aldea de fet, la passada legislatura amb la venda de terrenys a l’empresa i llicències d’obres va suposar un benefici per les arques municipals de més de 500.000 €, la creació de llocs de treball tant per l’Aldea com pel territori, l’equipament del futbol base de tota la Unió Esportiva Aldeana, l’adquisició de l’edifici de pisos que han arranjat, tant pels treballadors de la mateixa empresa com per tothom qui necessiti un pis en règim de lloguer, l’estand dins de la 18a Fira de l’Arròs i el Comerç, col·laborant amb el poble, molt content per complir tot el que els hi he demanat fins ara. Amb la ubicació de famílies vingudes per treballar, l’empresa està generant un conjunt òptim de riquesa per l’Aldea. Som la població que dona més serveis a Kronospan. Una gran notícia que avanço tracta d’un projecte a mitjà termini amb l’empresa, relacionat amb la vegetació, que no es farà dins del polígon”.

Un dels moments destacats de l'esdeveniment va ser la presentació al saló de plens, on Joan Gaya Desenvolupador de Projectes de Kronospan va oferir una visió profunda sobre l'empresa, incloent-hi aspectes com l'economia circular, les iniciatives mediambientals i les oportunitats laborals disponibles.

Joan Gaya Desenvolupador de Projectes de Kronospan: “Tot l’equip de Kronospan estem molt contents amb aquesta jornada i tenim moltes ganes de portar-la a terme i de tenir contacte directe amb els veïns i veïnes de l’Aldea. Avui podem explicar-vos tot el que fem a la fàbrica, el que ens mou com empresa, que connecta molt amb el territori, amb les Terres de l’Ebre i amb la protecció dels recursos naturals”. De fet Joan Gaya confirmava el projecte anteriorment citat per l’Alcalde: “Aquest any plantarem 40.000 arbres a l’Aldea”, concretament a la Torre de la Candela, la Via Verda i a la zona fluvial de la finca de la Palma.

Els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà els valors i les pràctiques sostenibles que defineixen l'essència de Kronospan. La jornada va incloure també un temps dedicat a resoldre els dubtes i les preguntes que els assistents formulaven. Aquesta interacció va permetre als membres de la comunitat entendre millor el funcionament de l'empresa i aprofundir en els temes que més els preocupaven.

Després de la sessió informativa, els assistents van tenir l'oportunitat d’accedir en dos autobusos fins a les instal·lacions de Kronospan. Un cop allà, van tenir la possibilitat de recórrer les instal·lacions i conèixer els processos de producció d'aquesta destacada empresa. La Jornada va generar l'entusiasme i l'interès mostrat per la població esgotant les places limitades en temps rècord, sent un èxit rotund i brindant als veïns i veïnes una visió exclusiva d'una empresa en la fabricació de taulers amb fusta reciclada.