Esteu aquí

Relació de premiats del XVII Concurs Literari i Artístic 21 d’Abril de l’Aldea


ARXIUS RELACIONATS


15 maig 2023
Acció cultural

Reunits a la Biblioteca Torres de l’Aldea a les 19:00h del dia 25 d’abril del 2023, el jurat seleccionador/qualificador del XVII Concurs Literari i Artístic 21 d’Abril, compost per José Fernando Rico Castaño , Antonio Toledo Avellaneda, Josep Casals Compaño, graduats en arts aplicades i especialitat en tècniques i procediments murals, juntament amb Pilar Centelles Mas, Marta Masdeu Margalef, Pilar Cabrera Buj i Mireia Escurriola Buera, de manera presencial i Lluïsa Benito Pascual, de manera telemàtica, com a membres de la Comissió de Cultura; Irene Negre Estorach, com a Regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de l’Aldea i Andrea Casanova Sech com a dinamitzadora de la reunió, per decidir la selecció d’obres i, tanmateix, atorgar els premis corresponents, acorda seleccionar:

 

PINTURA

a) Categoria joventut

1r premi a la subcategoria jove dels 12 als 30 anys, a l’obra La abogada Woo, de l’autora Noura Ayady Idrissi,

un lot de pintura valorat en 30€ i diploma.

Enllaç de l’obra: https://bit.ly/42QkE9A

 

Observacions

Hem considerat un triple empat de les obres, ja que s’englobaven en diferents edats i diferents estils molt ben aconseguits malgrat les diferències i no ens queda més que felicitar la valentia dels autors de presentar les seves obres.

En l’obra guanyadora s’ha valorat la qualitat, tot i la joventut de l’autora, que presentava una bona perspectiva. L’obra, d’art contemporani, és la més complicada a nivell tècnic, alhora es veu una obra molt personal que dona molta informació relacionada amb la persona que mostra el dibuix. Es pot observar un conjunt de moviment i música atmosfèrica determinada pel ball de les balenes.

Tanmateix, agraïm la col·laboració de totes les persones participants amb un diploma i un petit detall.

b) Categoria general

1r Premi, a l’obra Patrimoni mil·lenari, de l’autor Joaquim Fatsini Piñol, de Deltebre, amb una dotació de 200 € en xecs bescanviables al comerç local.
Enllaç de l’obra: https://bit.ly/3M7DvpS

Observacions

L’obra reflexa una llum mil·lenària en la qual veiem una estructura de pedra feta amb gran esforç; s’observa la llum de l’Ebre, del Mediterrani, que és una llum groga i una ombra blava. Podem apreciar un equilibri estructura i un clarobscur determinants. El detall de les soques de les oliveres està molt ben aconseguit.

c) Categoria local

1r Premi, a l’obra El valor de l’aigua, de l’autor Juan Antonio Rius Capsi, , de l’Aldea, amb una dotació de 250 € en xecs bescanviables al comerç local.

Enllaç de l’obra: https://bit.ly/3MnCoDT

Observacions

L’autor aconsegueix crear profunditat i una atmosfera humida, amb vapor d’aigua. L’obra presenta un tractament pictòric delicat i ha potenciat els colors i les formes.

 

2n premi, a l’obra Oliveres sota el braç del Montsià, de l’autora Maria Teresa Escurriola Buera, de l’Aldea, amb una dotació de 100 € en xecs bescanviables al comerç local.

Enllaç de l’obra: https://bit.ly/42XR16b

 

Observacions

Recreant una atmosfera del mestre Van Gogh, l’autora presenta una composició molt ben equilibrada en la qual podem observar la serra de fons. Alhora, una monocromia de blaus i verds on hi destaca un punt de groc que aconsegueix un jazz molt ben equilibrat.

 

3r premi, desert.

Observacions

Sense observacions.

 

NARRATIVA

a) Categoria local

Després de moltes deliberacions, el jurat ha decidit deixar desert el premi de categoria local de narrativa.

Observacions

Sense observacions

b) Categoria general

1r premi a l’obra 7 reflexions d’un rodamon solitari, de l’autor Ramon Luis González Reverter, de La Ràpita, amb una dotació de 80 € en xecs bescanviables al comerç local.

Enllaç de l’obra: https://bit.ly/3M2JRXz

 

Observacions

Text narratiu ben descrit en forma de dietari, una tècnica d’escriptura molt de moda actualment. Llenguatge literari culte que, alhora, incorpora algunes paraules del dialecte de la zona. Llegint et transporta a la terra, a la Badia, i et fa sentir els aromes i veure els colors mitjançant les seves descripcions. Presenta una història de vida que li ha servit a l’autor per fer una buidada de cap, molt interessant i amb molt de sentiment.

Imatge entrega premis

https://bit.ly/3Bu6i3b