Esteu aquí

Trànsit destina una subvenció de 150.000 € a l’Aldea


ARXIUS RELACIONATS


12 desembre 2022
Alcaldia

Subvenció que promourà la mobilitat segura i sostenible en l’àmbit urbà alhora que garantirà una major seguretat i una pacificació del trànsit

L’Alcalde de l’Aldea Xavier Royo ha anunciat aquest matí que l’Aldeà rebrà un total de 150.000 €, dels 10 milions que s’han destinat als ens locals per promoure una mobilitat més segura i sostenible en l’àmbit urbà. Dels 226 Ajuntaments que es van presentar a la convocatòria d’aquesta subvenció, 91 municipis han estat els beneficiats de menys de 50.000 habitants i tant sols dos han optat a la mateixa a la comarca del Baix Ebre.

Els 150.000 € serviran per realitzar actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent i que impulsin la pacificació del trànsit i aconsegueixin una reducció de l’accidentalitat en l’entorn urbà.

Xavier Royo Alcalde de l’Aldea ha anunciat que: “ l’Aldea ha rebut una nova subvenció, per la pacificació del trànsit i la seguretat de les persones. Aquesta subvenció finançarà el 100% de l’actuació, i no s’haurà de posar ni un sol Euro. Una de les accions principals serà la construcció d’un camí escolar, des de l’avinguda Catalunya fins el pati de l’escola 21 d’Abril, on tant els escolars com les seues famílies podran circular en total seguretat.
Un altra de les actuacions importants que es realitzarà amb la subvenció per la pacificació del trànsit a l’Aldea, serà la col·locació de 3 reductors de velocitat a les entrades principals que tenim al nostre poble, una l’entrada al poble des d’Amposta, l’altre a la part de l’estació venint del Lligallo, i l’altre a la carretera que baixa de Tortosa, enfront de la Raval de Sant Ramon”.


El camí de l’escola 21 d’Abril es convertirà amb un nou passeig per als vianants arbrat i amb carril bici, a més del passeig que ja disposem a la Via. L’altra de les accions que es durà a terme és la instal·lació de reductors de velocitat a les entrades principals del municipi, amb els quals es reduirà considerablement la velocitat elevada dels vehicles. També comportarà una millor seguretat pels usuaris de la parada de bus de la Raval. Actuacions que remarcava Royo: ” no ens costaran ni un euro als aldeans i aldeanes”.

El 35% de les víctimes mortals de trànsit tenen lloc en l'àmbit urbà, a causa de la concentració humana i el gran número de desplaçaments que es realitzen diàriament. A més, són espais limitats on conflueixen i conviuen els diferents usuaris de la via pública com són els vianants, ciclistes, persones usuàries de vehicles de mobilitat personal, vehicles particulars, comercials i vehicles de transport públic.

Vídeo declaracions Alcalde

#Alcaldia #lAldea #orgulldepoble #impulsemlaldea